Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší kuřecí prsa
trochu hladké mouky
sůl
pepř
1/4 kg suché cizrny
olivový olej
1 šalotka
3 stroužky česneku
4 rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných
špetka skořice
1 lžíce tymiánu
větší hrst černých oliv

Postup přípravy receptu

  1. Namočenou cizrnu uvařte doměkka.

  2. Oloupaný česnek rozmáčkněte plochou nože a nasekejte.

  3. V pánvi rozehřejte olej, osmahněte osolená, opepřená a moukou poprášená prsa.

  4. Rozložte je do pekáčku (použila jsem tzv. římský hrnec), nasypte na ně scezenou uvařenou cizrnu.

  5. Do pánve po mase přidejte ještě lžíci oleje a osmahněte v něm nakrájenou šalotku a česnek, přidejte pokrájená rajčata, osolte, okořeňte tymiánem a skořicí a nechte asi 10 minut probublávat.

  6. Pak omáčkou zalijte maso v pekáčku. Posypte olivami, pokud máte čerstvý tymián, rozložte pár větviček navrch a pečte při 150°C asi 30-40 minut, dokud není maso měkké. Jako příloha se hodí rýže, křupavá ciabatta nebo v alobalu upečené brambory. Dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!