Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 větší kuřecí prsa
- trochu hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1/4 kg suché cizrny
- olivový olej
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných
- špetka skořice
- 1 lžíce tymiánu
- větší hrst černých oliv
Postup Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Namočenou cizrnu uvařte doměkka.
Oloupaný česnek rozmáčkněte plochou nože a nasekejte.
V pánvi rozehřejte olej, osmahněte osolená, opepřená a moukou poprášená prsa.
Rozložte je do pekáčku (použila jsem tzv. římský hrnec), nasypte na ně scezenou uvařenou cizrnu.
Do pánve po mase přidejte ještě lžíci oleje a osmahněte v něm nakrájenou šalotku a česnek, přidejte pokrájená rajčata, osolte, okořeňte tymiánem a skořicí a nechte asi 10 minut probublávat.
Pak omáčkou zalijte maso v pekáčku. Posypte olivami, pokud máte čerstvý tymián, rozložte pár větviček navrch a pečte při 150°C asi 30-40 minut, dokud není maso měkké. Jako příloha se hodí rýže, křupavá ciabatta nebo v alobalu upečené brambory. Dobrou chuť:)