Třešně v těstě (nejen) z remosky / koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
1 vanilkový cukr
120 g cukru krupice
80 g rozpuštěného másla
100 ml mléka
200 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
špetka soli
Dále:
400 g třešní - vypeckovaných
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a solí a vše dobře promícháme.

  2. Do těsta nasypeme vypeckované třešně, které s těstem promícháme, aby se třešně těstem obalily a tuto směs přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky o průměru cca 25 cm.

  3. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dozlatova cca 35 minut, dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto již nelepí.

  4. Vychladlý koláč pokrájíme a před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!