Třešně v těstě (nejen) z remosky / koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 120 g cukru krupice
- 80 g rozpuštěného másla
- 100 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 1 necelý prášek do pečiva
- špetka soli
- Dále:
- 400 g třešní - vypeckovaných
- moučkový cukr
Postup Třešně v těstě (nejen) z remosky / koláč
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo a mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a solí a vše dobře promícháme.
Do těsta nasypeme vypeckované třešně, které s těstem promícháme, aby se třešně těstem obalily a tuto směs přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky o průměru cca 25 cm.
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dozlatova cca 35 minut, dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto již nelepí.
Vychladlý koláč pokrájíme a před podáváním pocukrujeme.