Kuřecí prsa Caprese
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- koření na steaky
- 3 rajčata
- 2 balíčky Mozzarelly
- olivový olej
- lístky bazalky
- Marináda:
- 2 polévkové lžíce Solamylu
- 3 polévkové lžíce sojové omáčky
- 2 dcl bílého vína
Postup Kuřecí prsa Caprese
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a papírovou utěrkou osušíme.
Mírně naklepeme, posypeme kořením na steaky, které lehce rukou vklepeme.
Z vína, sojové omáčky a Solamylu připravíme marinádu a dáme maso na 15 minut marinovat.
Mezitím rajčata nakrájíme na kolečka potřeme olivovým olejem a obalíme v nasekané bazalce.
Mozzarellu nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova a udržujeme teplé.
Na druhé pánvi orestujeme připravená rajčata.
Ty klademe na teplá kuřecí prsa a prokládáme je Mozzarellou, aby se mírně rozpustila a ihned podáváme.
Vhodnou přílohou jsou brambory orestované na másle s nasekanou petrželkou.