Minipizzy s tuňákem a citronem
Recepty, PizzySuroviny
- 20 g droždí
- 1 špetka cukru
- 400 g mouky
- sůl
- 75 ml olivového oleje
- 200 g tuňák ve vlastní šťávě (konzerva)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka tabasca
- čerstvě mletý pepř
- olej na plech
- 9 cherry rajčat
- 1 citron
- petrželka na ozdobení
Postup Minipizzy s tuňákem a citronem
Postup přípravy receptu
-
Droždí s cukrem rozpusťte v 1/8 vlažné vody.
Pak s moukou, 1 lžičkou soli a olivovým olejem vypracujte hladké těsto.
Dejte do mísy, zakryjte utěrkou, dejte do tepla a nechte 20 - 30 minut vykynout.
Tuňáka nechte okapat a v míse rozmačkejte vidličkou na větší kousky.
Česnek oloupejte, prolisujte a přidejte k tuňákovi. Kapary nasekejte nahrubo. Smíchejte tuňáka s kapary, petrželí, trochu soli, citronovou šťávou a tabaskem.
Ochuťte pepřem. Těsto ještě jednou prohněťte, udělejte z něho váleček, ten nakrájejte na 18 plátků a válečkem na nudle důkladně vyválejte malé pizzové korpusy.
Okraje trochu nadzdvihněte. Pizzové korpusy dejte na tukem potřený plech, zakryjte a nechte ještě trochu vykynout. Korpusy potřete tuňákovou směsí.
Rajčata omyjte, rozpulte a odstraňte zbytky po stopkách.
Na každou pizzu dejte polovinu rajčete.
Citrony oloupejte tak, abyste odstranili i bílou slupku, dužinu nakrájejte na velmi tenké plátky a rozdělte je na pizzy.
Minipizzy pečte v předehřáté troubě při 220°C asi 15 minut. Hotové minipizzy ozdobte petrželí a servírujte.