Kuřecí po debrecínsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
1 cibule
2 stroužky česneku
2 debrecínské párky
1 zelená paprika
1 větší rajče
1 lžíce protlaku
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce zakysané smetany
olej nebo sádlo
vývar
sůl
pepř
špetka chilli a cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a papriku s rajčetem na kousky. Na tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso a když zbělá, vmícháme protlak.

  2. Restujeme asi minutu a zaprášíme vše moukou. Po zamíchání zalijeme studeným vývarem, asi do úrovně masa. Přisypeme papriku, rajče a párky na kolečka.

  3. Vše společně vaříme asi 15-20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté. Trochu omáčky odebereme a smícháme se smetanou. Přidáme do omáčky a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme solí, pepřem, chilli a malinko cukrem. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!