Kuřecí po debrecínsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 debrecínské párky
- 1 zelená paprika
- 1 větší rajče
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany
- olej nebo sádlo
- vývar
- sůl
- pepř
- špetka chilli a cukru
Postup Kuřecí po debrecínsku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a papriku s rajčetem na kousky. Na tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso a když zbělá, vmícháme protlak.
Restujeme asi minutu a zaprášíme vše moukou. Po zamíchání zalijeme studeným vývarem, asi do úrovně masa. Přisypeme papriku, rajče a párky na kolečka.
Vše společně vaříme asi 15-20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté. Trochu omáčky odebereme a smícháme se smetanou. Přidáme do omáčky a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme solí, pepřem, chilli a malinko cukrem. Podáváme s rýží nebo těstovinami.