Kuřecí plátky v zeleninovo-smetanové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky kuřecího masa
cibule
olej
sůl
pepř
10 cm mladé cukety (se slupkou)
1/4 menší hlávky bílého zelí
1 mrkev
4-5 žampionů
3 stroužky česneku
1 smetana na vaření (12%)
2 lžíce hladké mouky
1 lžička nasekaného kopru (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, na ni položíme osolené a opepřené plátky masa a opečeme je.

  2. Pak teprve vložíme nakrájenou zeleninu: cuketu a mrkev na kostičky, zelí na tenké nudličky, plátky žampionů, počkáme, až zelenina pustí vodu, přidáme prolisovaný česnek, zakryjeme a dusíme doměkka.

  3. Pak vyjmeme maso, zeleninu se žampiony rozmixujeme tyčovým mixerem.

  4. Dáme znovu vařit, naředíme asi 2 dl vody.

  5. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme ji do vařící omáčky, rozmícháme dohladka a necháme alespoň 15 min. provařit, podle chuti osolíme, před odstavením z ohně vrátíme do omáčky plátky masa a zamícháme do ní kopr nebo jakoukoliv jinou oblíbenou bylinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!