Kuřecí plátky v zeleninovo-smetanové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky kuřecího masa
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 10 cm mladé cukety (se slupkou)
- 1/4 menší hlávky bílého zelí
- 1 mrkev
- 4-5 žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 smetana na vaření (12%)
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička nasekaného kopru (nemusí být)
Postup Kuřecí plátky v zeleninovo-smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, na ni položíme osolené a opepřené plátky masa a opečeme je.
Pak teprve vložíme nakrájenou zeleninu: cuketu a mrkev na kostičky, zelí na tenké nudličky, plátky žampionů, počkáme, až zelenina pustí vodu, přidáme prolisovaný česnek, zakryjeme a dusíme doměkka.
Pak vyjmeme maso, zeleninu se žampiony rozmixujeme tyčovým mixerem.
Dáme znovu vařit, naředíme asi 2 dl vody.
Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme ji do vařící omáčky, rozmícháme dohladka a necháme alespoň 15 min. provařit, podle chuti osolíme, před odstavením z ohně vrátíme do omáčky plátky masa a zamícháme do ní kopr nebo jakoukoliv jinou oblíbenou bylinku.