Kuřecí plátky se smetanovou zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Marináda:
1 polévková lžíce dijonské hořčice
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
2 polévkové lžíce majonézy
1 polévková lžíce kečupu
4 kuřecí prsa plátky
sůl
pepř
1 mrkev
1 červená paprika
1 zelená paprika
asi 7 cm cukety
1 cibule
worchester
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce rybízové marmelády
1 zakysaná smetana
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V misce smícháme suroviny na marinádu a potřeme jí plátky masa nebo necháme chvilku naložené a dáme na pánev opéct z obou stran doměkka.

  3. Pak maso vyjmeme a do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou zeleninu, orestujeme ji, přidáme med, marmeládu a worchester, malinko podlijeme vodou a dusíme ji doměkka.

  4. V misce rozmícháme zakysanou smetanu s troškou vody, vlijeme ji k zelenině a necháme provařit, můžeme malinko osolit, pak k zelenině vrátíme plátky masa, necháme prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!