Kuřecí plátky se smetanovou zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Marináda:
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 polévková lžíce kečupu
- 4 kuřecí prsa plátky
- sůl
- pepř
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- asi 7 cm cukety
- 1 cibule
- worchester
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce rybízové marmelády
- 1 zakysaná smetana
- olej na pánev
Postup Kuřecí plátky se smetanovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
V misce smícháme suroviny na marinádu a potřeme jí plátky masa nebo necháme chvilku naložené a dáme na pánev opéct z obou stran doměkka.
Pak maso vyjmeme a do výpeku vsypeme nadrobno nakrájenou zeleninu, orestujeme ji, přidáme med, marmeládu a worchester, malinko podlijeme vodou a dusíme ji doměkka.
V misce rozmícháme zakysanou smetanu s troškou vody, vlijeme ji k zelenině a necháme provařit, můžeme malinko osolit, pak k zelenině vrátíme plátky masa, necháme prohřát.