Pivní chilli kuře v cibulovém sosu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- cca 14 kuřecích křídel nebo 8 paliček
- sůl
- mletý pepř
- 3 cibule
- 1 černé 10°pivo
- sladká chilli omáčka
- mleté chilli nebo chilli paprička
Postup Pivní chilli kuře v cibulovém sosu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křídla nebo paličky očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče na drobně pokrájené cibule, které jsme zalili cca 300 ml černého piva (Krušovice, Kozel...).
Křídla pocákáme chilli omáčkou dle chuti (kdo jak má rád ostré přidá i chilli mleté nebo nasekanou papričku), pekáč zakryjeme pečícím papírem nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 160-170 stupňů na 45 minut.
Pak odkryjeme a dopečeme dozlatova, dle potřeby podléváme zbylým pivem.
Piva ke konci přidáváme jen tolik, aby se nám z rozdušené cibule vytvořil středně hustý sos, do kterého budeme moci namáčet chléb, který podáváme jako přílohu. Většinou to vyjde tak akorát na půllitr piva.
Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.