Cibulové smažené, nadýchané bochánky s kurkumovou bramborkaší
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 80-100 ml bílého vína lze nahradit mlékem
- 1 vejce
- 2 vrchovaté lžíce strouhanky
- 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 hrsti najemno nakrájené natě lahůdkové cibulky
- na špičku nože práškového muškátového oříšku
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- olej nebo sádlo na smažení
- Na bramborovou kaši:
- uvařené brambory
- horké mléko
- plátek másla
- 1/4 lžičky práškového koření Kurkuma
- sůl na dochucení
Postup Cibulové smažené, nadýchané bochánky s kurkumovou bramborkaší
Postup přípravy receptu
-
V míse si vidličkou rozšleháme celé vejce společně s 80ml vína. Přidáme strouhanku, mouku promíchanou s práškem do pečiva a koření. Vše důkladně vidličkou zamícháme, přidáme nakrájenou nať a znova zlehka zamícháme.
Necháme zhruba 3 minuty odpočinout. Podle potřeby přiléváme víno, až docílíme hustoty těstíčka, jako na hustější kapání.
Na pánev do rozehřátého oleje tvarujeme lžící placičky, které smažíme z každé strany 4 minuty. Během smažení placičky díky prášku do pečiva naběhnou a vytvoří hezké “bochánky“. Do zlatavé barvy usmažené bochánky klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborvou kaší, kterou si ušťoucháme z oloupaných uvařených brambor, mléka, másla a kurkumy.