Cibulové smažené, nadýchané bochánky s kurkumovou bramborkaší

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

80-100 ml bílého vína lze nahradit mlékem
1 vejce
2 vrchovaté lžíce strouhanky
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 hrsti najemno nakrájené natě lahůdkové cibulky
na špičku nože práškového muškátového oříšku
špetka soli
špetka mletého pepře
olej nebo sádlo na smažení
Na bramborovou kaši:
uvařené brambory
horké mléko
plátek másla
1/4 lžičky práškového koření Kurkuma
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. V míse si vidličkou rozšleháme celé vejce společně s 80ml vína. Přidáme strouhanku, mouku promíchanou s práškem do pečiva a koření. Vše důkladně vidličkou zamícháme, přidáme nakrájenou nať a znova zlehka zamícháme.

  2. Necháme zhruba 3 minuty odpočinout. Podle potřeby přiléváme víno, až docílíme hustoty těstíčka, jako na hustější kapání.

  3. Na pánev do rozehřátého oleje tvarujeme lžící placičky, které smažíme z každé strany 4 minuty. Během smažení placičky díky prášku do pečiva naběhnou a vytvoří hezké “bochánky“. Do zlatavé barvy usmažené bochánky klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborvou kaší, kterou si ušťoucháme z oloupaných uvařených brambor, mléka, másla a kurkumy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!