Jednoduché francouzské brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 větších brambor
- 2 větší cibule
- 30 dkg šunkového salámu vcelku
- 2 vejce
- 0,4 l mléka
- ďábelské koření
- majoránka
- sůl
- pepř
- olej
Postup Jednoduché francouzské brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory se slupkou opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli a salám nakrájíme na kostičky. Vše smícháme, dáme do pekáče, posypeme ďábelským kořením a zakápneme olejem.
Vložíme do trouby a dáme péct. Mezitím si smícháme vajíčka s mlékem. Dobře okořeníme solí, pepřem a majoránkou.
Když jsou brambory měkké, zalijeme je vaječnou směsí. Pečeme do zezlátnutí. Podáváme s kyselou okurkou a červenou řepou.