Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 4 plátky Parmské šunky nebo šunky od kosti
- 1 lžíce rajského protlaku
- 0,5 dcl slunečnicového oleje
- 1 dcl kvalitního červeného vína
- lžíce cukru
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř
- Na kaši:
- 800 g brambor
- smetana na vaření 10%
- 1-2 lžíce Dijónské hořčice
- 2 lžičky drceného pepře
Postup Zapečené kotlety s pepřovo-dijonskou kaší
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit oloupané brambory.
Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran.
Kotlety přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Výpek z kotlet zalijeme vínem, přimícháme sójovou omáčku, cukr a protlak a necháme zvolna vařit (podle potřeby můžeme přilít trochu vody, aby se šťáva nevyvařila).
Uvařené brambory zcedíme, přilijeme kelímek smetany, přidáme hořčici, pepř, sůl a vymícháme do konzistence bramborové kaše. Nesmí být moc řídká.
Plátky šunky stočíme do kornoutků, které dáme na kotlety a na to navršíme bramborovou kaši. Zapékáme v troubě pod grilem na 200 °C, až kaše zezlátne.
Hotové kotlety přendáme na talíře a přelijeme vinnou redukcí.