Koňské (nebo hovězí) ragú v papiňáku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg koňské kýty nebo hovězího masa
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky (raději barevné, lépe to vypadá)
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky nového koření
- 3 bobkové listy
- 200 ml červeného vína
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového pyré
- 1 lžíce sádla
- sůl
- na zahuštění chleba nebo Solamyl
- voda
Postup Koňské (nebo hovězí) ragú v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku osmažíme slaninu, k ní přidáme sádlo a na to dáme osmažit cibulku pokrájenou nadrobno.
Pak přidáme maso nakrájené na větší kostky, necháme je osmažit až se maso zatáhne, dáme mletou papriku, pak přidáme ostatní koření, víno, papriky na proužky, česnek, rajčatové pyré, osolíme, zalijeme vodou, papiňák zavřeme a maso necháme dusit. Pokud je maso koňské, tak dusíme o něco déle, než hovězí.
Papiňák otevřeme, a ragů dochutíme, dosolíme a můžeme ho zahustit, buď chlebem, nebo solamylem, který rozpustíme ve vodě a ještě povaříme.