Carpaccio z italské sušené koňské svíčkové
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- hovězí nebo koňská svíčková
- 4 PL olivový olej
- 1 PL balzamikového octa
- mořská sůl
- čerstvě drcený černý pepř
- pár černých oliv
- kousek parmazánu
- troška čerstvé rukoly
Postup Carpaccio z italské sušené koňské svíčkové
Postup přípravy receptu
-
Maso nejprve pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem (máte-li), ochutíme solí a pepřem a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme chvilku odležet. Maso musí být nakrájeno ostrým nožem - nakrájíme na velmi tenká (až průhledná) kolečka. Ta servírujeme na talíře, můžeme doplnit olivami a posypat parmazánem.
Ozdobíme čerstvou rukolou nebo rajčaty a ihned podáváme. Jako přílohu zvolíme čerstvé bílé pečivo.
Kdo nemá rád masa se specifickými chutěmi, doporučuji volit raději hovězí svíčkovou než koňskou. Koňská má svou specifickou chuť i vůni.