Papriky plněné mixem z masa, hlívy a rýže

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 zelených paprik
260 g nasekaného upečeného kuřecího masa
100 g hlívy ústřičné
4-5 PL uvařené rýže
5-6 rajčat
4-6 PL rajčatové šťávy
špetka skořice
sůl
pepř
houbové koření
česnek
1 větší cibule
cukr
citronová šťáva
olej

Postup přípravy receptu

  1. Papriky opláchneme, jádřince vykrojíme (ale ponecháme si je ještě chvíli stranou). Hlívu omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Po uvaření ji necháme zchladnout.

  2. Upečené drůbeží maso nasekáme nahrubo v mixéru 3 v 1. Stejně tak nasekáme nahrubo i pokrájené houby. Masovou směs s houbami a zchladlou rýží, osolíme a přidáme uvedené koření s prolisovaným česnekem.

  3. Papriky naplníme a zprudka je orestujeme na oleji. Vyndáme je z nádoby stranou. V nádobě, kterou můžeme pak vložit i do trouby, osmahneme pokrájenou cibuli a restujeme ji pěkně dozlatova.

  4. Přidáme pokrájená omytá rajčátka, paprikové jádřince, rajskou šťávu a přidáme i plněné orestované papriky. Vše okořeníme a zalijeme horkou vodou a necháme dusit asi 10 minut.

  5. Pak vložíme nádobu s paprikami ještě na dalších 10-15 minut do předem vyhřáté trouby. Není třeba nic zahušťovat, omáčka je dost hustá, jen ji můžeme podle potřeby dosolit, osladit nebo okyselit. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!