Kuřecí nudličky po asijsku.

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehení nebo prsní řízky
1 cibuli
1 mrkev
1 stroužek česneku
1 pak choi
3 plátky čerstvého zázvoru
1 lžička solamylu
2 lžíce oleje sezamový nebo řepkový
Na marinádu
1 PL rybí omáčky
1 PL ústřicové omáčky
2 PL sojové omáčky
2 PL rýžového octa
1 PL třtinového cukru
1/2 lžičky sriracha
špetku sečuánského (nebo černého) pepře
podle chuti chilli čerstvou, sušenou nebo chilli olej
K podávání zelenou nať cibulky a koriandr.
PL= polévková lžíce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme marinádu a maso nakrájené na nudličky dáme marinovat nejméně na 30 minut, pak maso vyndáme a necháme na sítku okapat. Marinádu necháme na omáčku. Nasekáme cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, česnek a zázvor nadrobno. Pak choi rozebereme na listy, důkladně omyjeme a oschlé pokrájíme na nudličky zvlášť bílou a zvlášť zelenou část.

  2. Rozpálíme pánev, dáme olej a opečeme postupně maso. Opečené maso vyndáme a na pánev dáme restovat cibuli a mrkev. Restujeme asi 2 minuty, přidáme česnek a zázvor, vrátíme maso a přidáme bílou část pak choi. Opět restujeme asi 2 minuty a přidáme zelenou část pak choi.

  3. Promícháme a zalijeme marinádou, do které jsme rozmíchali lžičku solamylu. Zředíme 50-100 ml vody, krátce povaříme a dle potřeby dochutíme rybí nebo ústřicovou omáčkou a chilli papričkou. Podáváme s rýží nebo širokými rýžovými nudlemi se zelenou cibulkou a koriandrem někdy i mungo klíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!