Kuřecí na zelených fazolkách s hořčičnou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 400 g zelených fazolových lusků
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- máslo
- 200 g zakysané smetany
- dijonská hořčice
- 200 ml vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- černý pepř
- červený pepř
- 1 lžička sušeného česneku
- světlá sójová omáčka
- sůl
Postup Kuřecí na zelených fazolkách s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a dobře prošleháme.
Maso nakrájíme na několik menších kusů, lehce osolíme a naložíme do připraveného nálevu.
Necháme odležet.
Fazolky uvaříme v osolené vodě na skus a scedíme.
Česnek nasekáme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme máslo, česnek na něm necháme rozvonět, přidáme okapané fazolky a chvilku restujeme.
V jiné pánvi rozpálíme asi lžíci olivového oleje a lžíci másla. Na této směsi opečeme naložené plátky masa dozlatova - asi 5 minut z každé strany - vyjmeme a spolu s fazolkami udržujeme horké.
Výpek z masa zasypeme hladkou moukou, zarestujeme a zalijeme teplým vývarem. Přidáme dijonskou hořčici a na mírné teplotě necháme asi 15 minut probublávat. Dochutíme solí, případně pepřem a odstavíme z plotýnky.
Po chvilce přišleháme zakysanou smetanu a už neohříváme.
Na talíř klademe kopičku česnekových fazolek, na ni plátky masa a okolí polijeme hořčičnou omáčkou.