Kuřecí na zelených fazolkách s hořčičnou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
400 g zelených fazolových lusků
4 stroužky česneku
olivový olej
máslo
200 g zakysané smetany
dijonská hořčice
200 ml vývaru
1 lžíce hladké mouky
černý pepř
červený pepř
1 lžička sušeného česneku
světlá sójová omáčka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a dobře prošleháme.

  2. Maso nakrájíme na několik menších kusů, lehce osolíme a naložíme do připraveného nálevu.

  3. Necháme odležet.

  4. Fazolky uvaříme v osolené vodě na skus a scedíme.

  5. Česnek nasekáme nadrobno.

  6. V pánvi rozehřejeme máslo, česnek na něm necháme rozvonět, přidáme okapané fazolky a chvilku restujeme.

  7. V jiné pánvi rozpálíme asi lžíci olivového oleje a lžíci másla. Na této směsi opečeme naložené plátky masa dozlatova - asi 5 minut z každé strany - vyjmeme a spolu s fazolkami udržujeme horké.

  8. Výpek z masa zasypeme hladkou moukou, zarestujeme a zalijeme teplým vývarem. Přidáme dijonskou hořčici a na mírné teplotě necháme asi 15 minut probublávat. Dochutíme solí, případně pepřem a odstavíme z plotýnky.

  9. Po chvilce přišleháme zakysanou smetanu a už neohříváme.

  10. Na talíř klademe kopičku česnekových fazolek, na ni plátky masa a okolí polijeme hořčičnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!