Kuřecí maso v okurkové omáčce s mrkví

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 vykostěná kuřecí stehna
1 cibule
2 střední mrkve
5-6 nakládaných okurek
plná lžíce hladké mouky
olej + máslo
vývar masový nebo zeleninový
2 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
voda z okurek nebo cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a mrkev s okurkami nastrouháme na hrubo. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme osolené a opepřené maso.

  2. Když maso zbělá, vytáhneme ho na talíř. Do pánve přidáme kousek másla a mrkev. Chvíli restujeme a přidáme mouku. Po krátkém opékání vše zalijeme vývarem, cca 250- 300 ml.

  3. Do základu vrátíme maso a přidáme okurky. Vše pořád mícháme a když směs začne vařit, ztlumíme plamen a vaříme asi 15-20 minut. Podle potřeby podlijeme.

  4. Když je maso měkké, odebereme trochu omáčky a smícháme ji se smetanou. Smetanu přidáme k masu a už vaříme jen krátce. Dochutíme cukrem, nebo naopak okyselíme a podáváme s knedlíkem nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!