Kuřecí maso v okurkové omáčce s mrkví
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 vykostěná kuřecí stehna
- 1 cibule
- 2 střední mrkve
- 5-6 nakládaných okurek
- plná lžíce hladké mouky
- olej + máslo
- vývar masový nebo zeleninový
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř
- voda z okurek nebo cukr podle chuti
Postup Kuřecí maso v okurkové omáčce s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a mrkev s okurkami nastrouháme na hrubo. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme osolené a opepřené maso.
Když maso zbělá, vytáhneme ho na talíř. Do pánve přidáme kousek másla a mrkev. Chvíli restujeme a přidáme mouku. Po krátkém opékání vše zalijeme vývarem, cca 250- 300 ml.
Do základu vrátíme maso a přidáme okurky. Vše pořád mícháme a když směs začne vařit, ztlumíme plamen a vaříme asi 15-20 minut. Podle potřeby podlijeme.
Když je maso měkké, odebereme trochu omáčky a smícháme ji se smetanou. Smetanu přidáme k masu a už vaříme jen krátce. Dochutíme cukrem, nebo naopak okyselíme a podáváme s knedlíkem nebo bramborami.