Kuřecí maso se zeleninou - směs

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g kuřecího masa - stehenní nebo prsní řízky
180 g papriky - nejlépe různě barevná
180 g pórku
100 g mrkve
1 kus řapíku z řapíkatého celeru
1 větší stroužek česneku - nasekaný
sůl
čubrica nebo Adžika
chilli omáčka sladká
solamyl (bramborový škrob)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti a necháme cca 30 minut odležet. Pak je zaprášíme cca lžičkou solamylu a v pánvi s rozpáleným olejem je osmažíme dozlatova ze všech stran.

  2. Do pánve k masu přisypeme očištěnou pokrájenou zeleninu, kterou také dochutíme kořením, vmícháme ji k masu a za občasného promíchání ji necháme lehce osmažit.

  3. Do pánve přidáme maličko vody, chilli omáčku dle chuti (1-2 lžíce), zaklopíme a krátce podusíme, aby zelenina zůstala na skus.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou (hranolky, vařený brambor) nebo s tousty, topinkou či čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!