Kuřecí vlnky v zeleninové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsíčka
Na marinádu:
špetka pepře
1 cibule
1 kus červené papriky
1 lžíce sladké červené papriky
1 lžíce oleje
sůl podle chuti
2 lžičky cukru
4 stroužky česneku
chilli paprička
malé množství oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si podélně nakrájíme na proužky cca 2 cm. Napíchneme je na jehlu jako vlnku. Na každou jehlu podle velikosti vlezou takové 2-3 proužky.

  2. Suroviny na marinádu umixujeme tyčovým mixérem a vlnky do ní vložíme, celé je marinádou potřeme.

  3. Na noc vložíme do lednice. na druhý den je osmažíme zvolna na oleji ze všech stran. Podáváme s opečeným bramborem, nebo jen se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!