Jemná houbová omáčka s vinnou klobáskou k těstovinám

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Čerstvé houby nebo mražené houby
20 dkg vinné klobásky
4 plátky slaniny
1,5 dcl smetany
2 lžíce parmazánu + na posypání
1 žloutek
2 snítky tymiánu
svazek zelené petrželky
sůl
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Klobásku pomalu vymačkáváme po kouskách na suchou pánev a pozvolna opečeme. Vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu, necháme ji vyškvařit, pak vložíme i houby, otrhaný tymián, sůl a dusíme přibližně 5-10 minut, podle toho, jak jsou houby vodnaté.

  2. Slijeme všechen přebytečný tuk, přidáme zpět klobásku a v misce si smícháme žloutek, smetanu, parmazán a petrželku.

  3. Uvařené těstoviny scedíme, asi 2 lžíce vody ponecháme a i s vodou vmícháme do směsi na pánvi, promícháme a vlijeme omáčku, kterou pouze prohřejeme, nesmí se již vařit, takže stáhneme ze zdroje tepla. Podáváme posypané petrželkou a parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!