Kuře v čili čokoládě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 kuřecích stehen
1 cibule
0,2 l drůbežího vývaru
50 g hořké čokolády (půl tabulky cca)
1 PL meruňkového džemu
2 PL oleje na smažení
česnekový pepř (od Antoníčka) nebo špetku granulovaného česneku
1-2 pálivé papričky
1 KL zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opeču na oleji dozlatova. Vyndám, přidám posekanou cibulku, pepř, sůl, kari, zázvor, posekanou feferonku od mej najlepšej kamošky zo Slovenska. J

  2. ak cibule zesklovatí vrátím kuřecí stehna, chvíli ještě posmažím, pak přidám meruňkový džem, česnekový pepř, podliji vývarem. Až je maso měkké, (maso - ne kost ta nám opravdu, ale opravdu nezměkne).

  3. Ke konci dušení nalámu čikuládu a opatrně přidávám do omáčky, kterou podle potřeby zredukuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!