Kuře v čili čokoládě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 5 kuřecích stehen
- 1 cibule
- 0,2 l drůbežího vývaru
- 50 g hořké čokolády (půl tabulky cca)
- 1 PL meruňkového džemu
- 2 PL oleje na smažení
- česnekový pepř (od Antoníčka) nebo špetku granulovaného česneku
- 1-2 pálivé papričky
- 1 KL zázvoru
Postup Kuře v čili čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna opeču na oleji dozlatova. Vyndám, přidám posekanou cibulku, pepř, sůl, kari, zázvor, posekanou feferonku od mej najlepšej kamošky zo Slovenska. J
ak cibule zesklovatí vrátím kuřecí stehna, chvíli ještě posmažím, pak přidám meruňkový džem, česnekový pepř, podliji vývarem. Až je maso měkké, (maso - ne kost ta nám opravdu, ale opravdu nezměkne).
Ke konci dušení nalámu čikuládu a opatrně přidávám do omáčky, kterou podle potřeby zredukuji.