Kuřecí maso na bazalce a česneku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích prsíček
- 20 lístků bazalky
- 6 stroužků česneku
- 200 ml smetany na šlehání
- 4 plátky anglické slaniny
- olivový olej
- špetka soli
- špetka provensálského koření
Postup Kuřecí maso na bazalce a česneku
Postup přípravy receptu
-
Prsa nakrájíme na plátky, posypeme provensálským kořením a zhruba třetinou připravené nasekané bazalky. Zakápneme olivovým olejem a naložíme na 24 hodin do ledničky.
Maso orestujeme z obou stran, dáme do zapékací mísy, poklademe slaninou a plátky česneku. Maso osolíme a přidáme další část bazalky. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě na 250°C cca 30 minut.
Mezitím si připravíme smetanovou zálivku: Na pánev nalijeme smetanu, přidáme zbytek bazalky a špetku soli a vše prohřejeme.
Zálivku nalijeme na maso a ještě necháme 10-15 minut dopéct. Příloha: brambory na všechny způsoby.