Kuřecí maso na bazalce a česneku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích prsíček
20 lístků bazalky
6 stroužků česneku
200 ml smetany na šlehání
4 plátky anglické slaniny
olivový olej
špetka soli
špetka provensálského koření

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na plátky, posypeme provensálským kořením a zhruba třetinou připravené nasekané bazalky. Zakápneme olivovým olejem a naložíme na 24 hodin do ledničky.

  2. Maso orestujeme z obou stran, dáme do zapékací mísy, poklademe slaninou a plátky česneku. Maso osolíme a přidáme další část bazalky. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě na 250°C cca 30 minut.

  3. Mezitím si připravíme smetanovou zálivku: Na pánev nalijeme smetanu, přidáme zbytek bazalky a špetku soli a vše prohřejeme.

  4. Zálivku nalijeme na maso a ještě necháme 10-15 minut dopéct. Příloha: brambory na všechny způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!