Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtích prsou
4 stroužky uzeného česneku (nebo normálního)
3 lžíce olivového oleje
2 řapíky celeru
1 mladou cuketu
1 červená paprika a jedna oranžová paprika
1 feferonka nebo drcené sušené chilli papričky
hrst koriandru
cizrna konzervovaná nebo uvařená(množství dle chuti)
1/4 l(25O ml) hrnek bulguru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme, osušíme a pokrájíme na kostky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme. V případě, že nemáme čerstvou feferonku, posypeme drceným chilli. Promícháme a vhodíme do pánve s rozpáleným olejem.

  2. Zprudka restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme celé stroužky oloupaného česneku a necháme je rozvonět, cca 3 minutky.

  3. Pokrájíme si zeleninu: řapíky na širší proužky, cuketu na čtvrtiny a pak na dílky, papriky na kostky, feferonku nadrobno. Zkusíme, zda je maso měkké a přendáme ho na talíř. Ve výpeku na pánvi restujeme cca 5 minut všechnu zeleninu, kterou zlehka osolíme a opepříme.

  4. Poté přidáme maso a úplně nakonec scezenou (pokud použijeme z konzervy) cizrnu, promícháme a případně dosolíme. Bulgur si připravíme dle návodu a následně vsypeme do pánve. Vše promícháme a poházíme koriandrovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!