Žampiony s tvarohovou náplní
Recepty, HoubySuroviny
- 4 velké žampiony nejlépe portobello
- 1 měkký tvaroh nebo ricotta
- 1 vejce
- 2 šalotky (jarní cibulka)
- 1/2 cukety
- sušená rajčata v oleji
- černé olivy
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup Žampiony s tvarohovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Žampionům vyjmeme nožičky, pokud jsou příliš mělké, trochu vydlabeme dužinu. Vnitřky osolíme a vytřeme olejem ze sušených rajčat.
V misce smícháme tvaroh s vejcem a s na kostičky nakrájenou dužinou, cuketou, rajčaty, šalotkou, olivami a posekanou bazalkou. Promícháme a směs důkladně osolíme.
Žampiony naplníme směsí, dobře upěchujeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C. Podle velikosti pečeme cca 15 minut, poté alobal otevřeme a dopečeme odkryté.