Kuřecí křidélka se sójou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g uvařené sóji
- 6 kuřecích křidélek
- 400 g pekingského zelí
- 1 kávová lžička krystalového cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce bílého vína
- 1 lžička zázvoru (může být i čerstvý)
- sůl
- olej
- Na marinování:
- 6 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce bílého vína
Postup Kuřecí křidélka se sójou
Postup přípravy receptu
-
Krídelká polejeme marinádou a necháme aspoň 12 hodín marinovať. Na oleji pomaly opekáme krídelká z oboch strán dozlata. Počas opekania ich obraciame.
Potom dáme krídelká nabok v panvici a pridáme na tenké rezance narezanú kapustu. Opekáme za občasného miešania 5 minút. Potom pridáme uvarenú sóju, sójovú omáčku, víno, cukor, zázvor a dusíme 10 minút.
Nepodlievame ničím, kapusta pustí šťavy dostatok. V prípade potreby podlejeme troškou horúcej vody, ale nie veľa, v pokrme nemá byť veľa šťavy. Podľa potreby dosolíme, ale ja nedosoľujem, sójová omáčka je slaná dosť. Podávame so zemiakmi.