Kuřecí kousky na kešu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 citron
150 ml kuřecího vývaru
2 lžíce sojové omáčky
50 g kešu oříšků
1 lžička solamylu
1/2 lžičky kurkumy
česnek
1 mrkev
1/2 kedlubny
drcené chilli papričky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky, z dobře omytého citronu ostrouháme kůru.

  2. Na rozpálenou pánev dáme olej a maso zprudka osmažíme. Snížíme teplotu a k masu přidáme cibuli, mrkev, kedlubnu, citronovou kůru a sojovou omáčku.

  3. Solamyl rozmícháme v trošce vody, přidáme vývar, kešu a vlijeme do pánve. Podusíme, aby se omáčka zredukovala, ale zelenina zůstala na skus. Přidáme dle chuti chilli a dosolíme. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!