Kuřecí kousky na kešu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 citron
- 150 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 50 g kešu oříšků
- 1 lžička solamylu
- 1/2 lžičky kurkumy
- česnek
- 1 mrkev
- 1/2 kedlubny
- drcené chilli papričky
- sůl
Postup Kuřecí kousky na kešu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky, z dobře omytého citronu ostrouháme kůru.
Na rozpálenou pánev dáme olej a maso zprudka osmažíme. Snížíme teplotu a k masu přidáme cibuli, mrkev, kedlubnu, citronovou kůru a sojovou omáčku.
Solamyl rozmícháme v trošce vody, přidáme vývar, kešu a vlijeme do pánve. Podusíme, aby se omáčka zredukovala, ale zelenina zůstala na skus. Přidáme dle chuti chilli a dosolíme. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.