Kuřecí kousky na fenyklu a kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 porce kuřecího masa
1 čerstvý fenykl
1 cibule
10 cherry rajčátek
150 ml vývaru (vody)
150 -200 ml smetany nebo kokosového mléka
1 lžička kari koření
špetka mletého koriandru
sůl
pepř
olivový olej
k podávání zelená nať cibulky nebo koriandr
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli i fenykl.

  2. Obojí přidáme k masu, okořeníme a pár minut opékáme, pak podlijeme vývarem, přiklopíme a 2-3 minuty dusíme. Odklopíme, přidáme překrojená rajčátka a přilijeme smetanu (nebo kokosové mléko). Jen pár minut necháme povařit, aby se rajčátka nerozvařila a dle chuti přisolíme nebo přidáme chilli papričku.

  3. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí nebo koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!