Kuřecí kousky na fenyklu a kari
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 porce kuřecího masa
- 1 čerstvý fenykl
- 1 cibule
- 10 cherry rajčátek
- 150 ml vývaru (vody)
- 150 -200 ml smetany nebo kokosového mléka
- 1 lžička kari koření
- špetka mletého koriandru
- sůl
- pepř
- olivový olej
- k podávání zelená nať cibulky nebo koriandr
- chilli paprička
Postup Kuřecí kousky na fenyklu a kari
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli i fenykl.
Obojí přidáme k masu, okořeníme a pár minut opékáme, pak podlijeme vývarem, přiklopíme a 2-3 minuty dusíme. Odklopíme, přidáme překrojená rajčátka a přilijeme smetanu (nebo kokosové mléko). Jen pár minut necháme povařit, aby se rajčátka nerozvařila a dle chuti přisolíme nebo přidáme chilli papričku.
Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí nebo koriandrem.