Kakaové madlenky s kapkou Amaretta a špetkou skořice
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 100 g třtinového hnědého cukru
- špetka soli
- 120 g másla
- 3 lžíce likéru Amaretto
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 30 g oloupaných mletých mandlí
- 30 g kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- Na posyp:
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce vanilkového cukru
Postup Kakaové madlenky s kapkou Amaretta a špetkou skořice
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a Amaretto, vmícháme mouku s kypřícím práškem, skořici, mleté mandle a kakao. Vše dobře promícháme, až vznikne hladké těsto.
Formičky na madlenky naplníme do dvou třetin těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 15 minut.
Upečené madlenky ihned vyjmeme z formiček a necháme zchladnout. Kakao smícháme s vanilkovým cukrem a vychladlé madlenky hodně posypeme.