Vaječná omeleta (nejen) s medvědím česnekem

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 velká rozšlehaná vejce
40 g anglické slanina nebo šunky
1 menší jarní cibulka
5-6 listů medvědího česneku
sůl
mletý pepř
máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla, nejlépe v nepřilnavé pánvi (cca 20 cm), osmažíme na nudličky pokrájenou slaninu nebo šunku s pokrájenou jarní cibulkou.

  2. Po osmažení slaniny s cibulkou vše zalijeme rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci (dvě velká nebo tři menší), do kterých jsme vmíchali na nudličky pokrájené listy medvědího česneku a smažíme do ztuhnutí vajec. Pomoci nám může krátké zaklopení pokličkou.

  3. Omeleta by měla být vláčná a nevysušená, spodní část pevná a vrchní ještě lesklá a vláčná. V tuto chvíli přesuneme omeletu na talíř a ihned podáváme, buď s čerstvou zeleninou nebo pečivem či krajíčkem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!