Kuře s brambory z remosky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 600 g kuřete - naporcovaná stehna nebo čtvrtky
sůl
1 cibule
česnek - nemusí být
máslo
oloupané brambory pro dvě osoby
1/2 ks ledového salátu
100 g zakysané smetany
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, případně okořeníme dle vlastní chuti dalším, námi oblíbeným kořením a dáme do malé remosky (24 cm) na pokrájenou cibuli. Pro čtyři osoby použijeme remosku cca 33 cm a množství surovin navýšíme. Podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme cca 50-70 minut, podle toho, zda chceme brambory péct pokrájené nebo v celku.

  2. Pak mírně osolené brambory přisypeme do remosky, kdo chce, je může zlehka posypat drceným kmínem a předpečené maso poskládáme na ně. Je-li třeba, podlijeme troškou vody, zaklopíme a dopékáme do změknutí brambor a dopečení masa do barvy.

  3. Během pečení připravíme ledový salát, který pokrájíme na kostičky nebo nudličky, dáme do mísy, zalijeme osolenou a česnekem nebo pepřem dochucenou zakysanou smetanou a promícháme.

  4. Na talíř nandáme pečené brambory s masem, přidáme salát a podáváme.

  5. Pokud chceme, můžeme takto připravit kuře s bramborami i klasicky v troubě, kdy si dobu pečení a podlévání regulujeme dle potřeby. Dopékáme samozřejmě bez zakrytí, aby se nám vytvořila zlatavá kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!