Kuřecí kousky na černém pivu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2-3 kuřecí prsa
- 150 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku - prolisovaných
- 2 cibule
- 1 lahev černého piva
- 2 větší mrkev
- 2 bobkové listy
- trochu římského kmínu
- sůl
- olej
Postup Kuřecí kousky na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, maso na menší kostky, posypeme kmínem, osolíme. Mrkev omyjeme, nastrouháme (nebo můžeme nakrájet na kostičky či kolečka dle vlastního výběru).
Na oleji zesklovatíme cibulku s česnekem, přidáme slaninu, mírně osmahneme a pak přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme bobkový list, mrkev a podlijeme asi půlkou piva.
Při mírné teplotě necháme dusit. V průběhu dušení přidáváme pivo dle potřeba, aby se nevypařila vznikající šťáva. Nakonec dolijeme zbytkem piva (případně ještě troškou vody, je-li nutno) a můžeme podávat, jakmile je maso hotové a měkké. Podávala jsem s vařenými brambory.