Kuřecí kousky na černém pivu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2-3 kuřecí prsa
150 g anglické slaniny
2 stroužky česneku - prolisovaných
2 cibule
1 lahev černého piva
2 větší mrkev
2 bobkové listy
trochu římského kmínu
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, maso na menší kostky, posypeme kmínem, osolíme. Mrkev omyjeme, nastrouháme (nebo můžeme nakrájet na kostičky či kolečka dle vlastního výběru).

  2. Na oleji zesklovatíme cibulku s česnekem, přidáme slaninu, mírně osmahneme a pak přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme bobkový list, mrkev a podlijeme asi půlkou piva.

  3. Při mírné teplotě necháme dusit. V průběhu dušení přidáváme pivo dle potřeba, aby se nevypařila vznikající šťáva. Nakonec dolijeme zbytkem piva (případně ještě troškou vody, je-li nutno) a můžeme podávat, jakmile je maso hotové a měkké. Podávala jsem s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!