Kuřecí korma

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna (bez kůže a kosti, nakrájené na větší kostky)
4 lžíce olivového oleje
1 větší cibule (nakrájená na tenké plátky)
2 stroužky česneku rozdrcené
1 lžička mletého koriandru
1 lžička římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička chilli (pro ty, co nemusí ostré, stačí půl)
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mletého kardamonu
150 g bílého jogurtu
1 lžíce špaldové mouky
400 ml kuřecího vývaru (stačí z dobré kostky)
150 ml smetany (nebo Ramy Creamfine)
1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a bylinkovou raitou.

  2. Rozehřejte dvě lžíce oleje v hrnci nebo hluboké teflonové pánvi a opečte kuřecí kousky, dokud nebudou téměř dozlatova po obou stranách.

  3. Poté odejměte z hrnce a nechce stranou.

  4. Ztlumte teplotu, přidejte zbytek oleje do pánve a osmažte cibulku dozlatova. přidejte všechno koření a nechte jemně rozvinout aroma. Přidejte česnek a postupně vmíchejte jogurt.

  5. Mouku rozmíchejte s trochou vývaru v malé misce, až vznikne jemná pasta.

  6. Přidejte do pánve i se zbytkem vývaru a přiveďte k varu, míchejte.

  7. Až začne vařit, stlumte teplotu a přidejte kuřecí kousky, které odpočívaly vedle. Nechte provařit cca 15 minut na mírném ohni. Míchejte příležitostně.

  8. Vmíchejte smetanu a citronovou šťávu a provařte dalších 5 minut před servírováním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!