Kuřecí korma
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna (bez kůže a kosti, nakrájené na větší kostky)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku rozdrcené
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička chilli (pro ty, co nemusí ostré, stačí půl)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kardamonu
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíce špaldové mouky
- 400 ml kuřecího vývaru (stačí z dobré kostky)
- 150 ml smetany (nebo Ramy Creamfine)
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup Kuřecí korma
Postup přípravy receptu
-
Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a bylinkovou raitou.
Rozehřejte dvě lžíce oleje v hrnci nebo hluboké teflonové pánvi a opečte kuřecí kousky, dokud nebudou téměř dozlatova po obou stranách.
Poté odejměte z hrnce a nechce stranou.
Ztlumte teplotu, přidejte zbytek oleje do pánve a osmažte cibulku dozlatova. přidejte všechno koření a nechte jemně rozvinout aroma. Přidejte česnek a postupně vmíchejte jogurt.
Mouku rozmíchejte s trochou vývaru v malé misce, až vznikne jemná pasta.
Přidejte do pánve i se zbytkem vývaru a přiveďte k varu, míchejte.
Až začne vařit, stlumte teplotu a přidejte kuřecí kousky, které odpočívaly vedle. Nechte provařit cca 15 minut na mírném ohni. Míchejte příležitostně.
Vmíchejte smetanu a citronovou šťávu a provařte dalších 5 minut před servírováním.