Kuřecí játra s Ljutěnicí
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 sklenka Ljutěnice (viz. foto) - bulharská pikantní zeleninová směs
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá saturejka (popř. oregáno)
- 1/2 KL drceného kmínu
- 1 KL sladké papriky (nebo pálivé)
- sůl
- olej
Postup Kuřecí játra s Ljutěnicí
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, poté přidáme pokrájená játra, okořeníme, osolíme a přimícháme Ljutěnici.
Podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 15 minut.
Nakonec přidáme posekaný česnek a saturejku a ještě 5 minut prováříme. Kdo chce více omáčky, podlije větším množstvím vody a nakonec podle zvyklostí zahustí. My máme raději jen vydušenou šťávu.
Já jsem ještě přidala zelené fazolky, ale nejsou tam nezbytně nutné, někdo je rád, jiný ne, takže je do surovin neuvádím.