Kuře vařené ve woku s rajčatovou omáčkou a řeckým senem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

700 g kuřecích stehen (bez kůže a kostí, nakrájené na 2,5 cm kostky)
šťáva z 1 limetky
1 lžička soli nebo dle chuti
4 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule nakrájená nadrobno
2 lžičky česnekové pasty
2 lžičky zázvorové pasty
425 g krájených rajčat z konzervy
125 ml vlažné vody
2 lžíce nasekaných listů čerstvého koriandru
2-4 čerstvé zelené feferonky
naan chléb jako příloha
1. směs koření:
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2-1 lžička mletého Cayenského pepře
1 lžíce mletého semínka koriandru
2. směs koření:
1 lžíce listů řeckého sena
1/2 lžičky mleté Garam masaly

Postup přípravy receptu

  1. Vložte kuře do nekovové mísy a vetřete do něj sůl a citronovou šťávu. Přikryjte a nechte 30 minut marinovat.

  2. Rozehřejte wok na středním ohni a poté přidejte olej. Přidejte cibuli a smažte jí 7-8 minut, dokud nezačne měnit barvu.

  3. Přidejte česnekovou a zázvorovou pastu a smažte zhruba minutu. Přidejte směs koření č. 1, poté lehce snižte oheň a vařte koření 25-30 sekund.

  4. Přidejte půlku rajčat a smažte je 3-4 minuty, poté přidejte zbývající rajčata. Pokračujte ve vaření, dokud se nevypaří všechna šťáva z rajčat a na povrch nevypluje olej.

  5. Přidejte kuře a zvyšte oheň na vysoký žár. Restujte jej 4-5 minut, poté přidejte vodu, snižte oheň na střední žár a vařte 8-10 minut, nebo dokud není kuře měkké.

  6. Přidejte směs koření č. 2 a půlku koriandrových listů a feferonky. Vařte 1-2 minuty, poté sundejte z ohně a přendejte na servírovací talíř.

  7. Ozdobte zbylým koriandrem a okamžitě podávejte s nán chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!