Kuře vařené ve woku s rajčatovou omáčkou a řeckým senem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 700 g kuřecích stehen (bez kůže a kostí, nakrájené na 2,5 cm kostky)
- šťáva z 1 limetky
- 1 lžička soli nebo dle chuti
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 lžičky česnekové pasty
- 2 lžičky zázvorové pasty
- 425 g krájených rajčat z konzervy
- 125 ml vlažné vody
- 2 lžíce nasekaných listů čerstvého koriandru
- 2-4 čerstvé zelené feferonky
- naan chléb jako příloha
- 1. směs koření:
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1/2-1 lžička mletého Cayenského pepře
- 1 lžíce mletého semínka koriandru
- 2. směs koření:
- 1 lžíce listů řeckého sena
- 1/2 lžičky mleté Garam masaly
Postup Kuře vařené ve woku s rajčatovou omáčkou a řeckým senem
Postup přípravy receptu
-
Vložte kuře do nekovové mísy a vetřete do něj sůl a citronovou šťávu. Přikryjte a nechte 30 minut marinovat.
Rozehřejte wok na středním ohni a poté přidejte olej. Přidejte cibuli a smažte jí 7-8 minut, dokud nezačne měnit barvu.
Přidejte česnekovou a zázvorovou pastu a smažte zhruba minutu. Přidejte směs koření č. 1, poté lehce snižte oheň a vařte koření 25-30 sekund.
Přidejte půlku rajčat a smažte je 3-4 minuty, poté přidejte zbývající rajčata. Pokračujte ve vaření, dokud se nevypaří všechna šťáva z rajčat a na povrch nevypluje olej.
Přidejte kuře a zvyšte oheň na vysoký žár. Restujte jej 4-5 minut, poté přidejte vodu, snižte oheň na střední žár a vařte 8-10 minut, nebo dokud není kuře měkké.
Přidejte směs koření č. 2 a půlku koriandrových listů a feferonky. Vařte 1-2 minuty, poté sundejte z ohně a přendejte na servírovací talíř.
Ozdobte zbylým koriandrem a okamžitě podávejte s nán chlebem.