Kuře s řapíkatým celerem a jablky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 porce kuřete
- 6 stonků řapíkatého celeru
- 1 jablko ideálně kyselejší odrůda, například Granny Smith
- 1 lahev 330 ml Appel Cider doporučuji použít verzi Dry
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián dle chuti
- sušené brusinky ale nejsou nutností
Postup Kuře s řapíkatým celerem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablko oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na menší kostky.
Z řapíkatého celeru odstraňte vnější vlákna a nakrájejte pěticentimetrové kousky. Do pekáčku dejte kousky jablek a celeru a na ně položte porce kuřete. Lehce osolte a opepřete, přidejte tymián a zalijte cca 1,5 dcl cideru.
Pečte v rozehřáté troubě tak jak jste zvyklí péct kuře. Doporučuji péct přikryté pokličkou, nebo alobalem. Přibližně 20 minut před koncem pečení kuře odkryjte, promíchejte a přilijte zbývající cider a pokud chcete, můžete přidat sušené brusinky. Kůže kuřete díky cukru v cideru krásně zezlátne.
Jablka a celer lehce promíchejte. Protože byla jablka oloupaná a nakrájená na malé kousky, tak se pečením rozpadnou a omáčku zahustí. Omáčku dle chuti dosolte. Podávejte s opékanými, nebo šťouchanými brambory.