Těstoviny s houbovou omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- těstoviny - dle počtu strávníků
- 2/3 hrsti sušených nebo čerstvých, na drobno pokrájených hub
- sůl
- pepř
- oregáno
- tymián
- majoránka
- vejce 2 ks
- jíška (domácí či kupovaná)
- houbový bujón (není nutností)
Postup Těstoviny s houbovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme těstoviny (domácí či kupované), posolíme a dáme vařit. Do menšího hrnce nalijeme zhruba půl litru vody, přidáme houby, já použila sušené (v tomto období čerstvé houby nerostou). Posolíme a dáme vařit.
Po cca 10 minutách, kdy jsou houby měkké, půl vody odlijeme do těstovin - chytí tak krásnou barvu a celé se ovoní houbami.
Do zbylé vody s houbami nalijeme 1 smetanu na vaření, přidáme rozmarýn, tymián, oregáno, sůl a pepř. Jelikož sušené houby nedají takovou skvělou chuť jako čerstvé houby, můžeme přidat houbový bujón pro zvýraznění chuti, (pokud použijete čerstvé houby, bujón není potřeba) a přidáme dvě vejce. Celé promícháme, popřípadě můžeme přidat i jiné koření dle chuti, a na závěr zahustíme jíškou. Slijeme uvařené těstoviny a můžeme podávat.