Kuře pečené na zelenině
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 4 kuřecí stehna (nebo i celé naporcované kuře)
- 3 bílé papriky
- 6 rajčat (masitých)
- 1/2 litru kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- máslo
- máslová jíška
Postup Kuře pečené na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna nebo porce kuřete dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Porce kuřete osolíme, a do podkožní kapsy, vsuneme plátek másla.
Na hrubé kousky si nakrájíme papriky a rajčata na silnější plátky tak, aby bylo pokryto celé dno pekáče. Okořeněné porce kuřete naskládáme na zeleninu do pekáče. Podlijeme vývarem a přikryté pečeme 60 minut.
Poté pečeme dále odkryté asi 20 minut na barvu.
Kuřecí porce vyjmeme a výpek lehce promícháme se studenou máslovou jíškou a po jejím rozpuštění necháme ještě 10 minut lehce probublávat za častého míchání a získáme tak jemnou s kousky zeleniny středně hustou omáčku, kterou podáváme s upečeným kuřetem. Podáváme s rýží.