Kuře na zelí a černém pivu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
1/4 l černého piva
sáček kysaného zelí
10 dkg slaniny
1 papriková klobása
sůl
cukr
kmín
koření zlaté kuře
lžíce másla
solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí.

  2. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po 10 minutách odstavíme.

  3. Po částečném zchladnutí naplníme směsí vnitřek kuřete.

  4. Kuře osolíme, pokmínujeme, místo soli můžeme použít koření Zlaté kuře.

  5. Naplněné kuře dokonale uzavřeme špejlí, nebo kovovým špízkem, vložíme na pekáč, kam jsme dali druhou půlku zelí, podlijeme skleničkou piva, přiklopíme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca ¾ hodiny na 200°C.

  6. Po tomto čase kuře odklopíme, přidáme lžíci másla, potřeme jím celé kuře a dopečeme červené kůrčičky.

  7. Když je kuře hotové, vyndáme ho a do zelí přilijeme 1dl vody a rozmíchanou 1 lžíci solamylu.

  8. Zamícháme do zelí, kuře vložíme zpátky (otočenou stranou) a dáme do trouby na 10 minut.

  9. Před podáváním ochutnáme zelí a přisolíme nebo přisladíme podle vlastní chuti. Kuře rozporcujeme a podáváme s bramborem a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!