Ovocná dobrota od Petry

Recepty, Zdobení

Suroviny

(můj recept mramorový korpus se šlehačkou - http://www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy-korpus-se-slehackou)
tvaroh
moučkový cukr
jahody
švestky (i jiné ovoce)
čiré želé
šlehačka
ztužovač
potravinářské barvivo
čokoláda
Přízdoba kupovaná stříbrná mašle, a na kytičce 3 kolečka z měkkého materiálu

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme korpus podle návodu, necháme vystydnout. Korpus rozřízneme v jedné třetině, pomažeme tvarohem, který smícháme s moučkovým cukrem. Množství záleží, jak kdo má rád sladké.

  2. Přiložíme další třetinu, opět pomažem tvarohem. Poslední díl dortu prořízneme po vnitřním obvodě, tak 1,5 cm od okraje a tvz. kruh nasadíme na piškot. Vnitřek nám zbyde na mlsání.Obvod dortu pomažeme tvarohem a posypeme kokosem.

  3. Na horní vrstvu naskládáme ovoce, jak kdo chce a má rád. Zalijeme čirým želé a dáme ztuhnout do ledničky. Asi tak po 30.minutách vyndáme a ozdobíme podle fantazie. Šlehačku ušleháme se ztužovačem, a obarvíme potravinářským barvivem. Přizdobíme třeba čokoládou.

  4. Můžeme přidat i kupovanou mašli, nebo různé měkké materiály. Já mám na kytičce 3 oranžová kolečka.

  5. Dáme opět do lednice ztuhnout a druhý den krájíme. Já to nevydržela a ochutnala po hodině.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!