Kuře na smetaně trochu jinak
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna (měla jsem i 2 křídla)
- 2 cibule
- podle potřeby kuřecí vývar
- 3 větvičky rozmarýnu
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- libeček
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 kávové lžičky maďarského koření (Grešík)
- 250 ml smetany na vaření
- sůl
- kouřová sůl
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup Kuře na smetaně trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno.
Rozehřejeme si olej, na který dáme cibuli, necháme zarestovat, přidáme rozmarýn, na drobno nakrájený řapíkatý celer a libeček, necháme ještě asi 5 min. restovat.
Přidáme maso, opečeme ho z obou stran, mírně osolíme, okořeníme maďarským kořením, podlijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
Maso vyndáme, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, chvilku provaříme, nalijeme smetanu, dochutíme kouřovou solí, necháme provařit, vrátíme maso a podáváme.