Střecha
Recepty, MoučníkySuroviny
- Světlý piškot:
- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce oleje
- 160 g polohrubé mouky
- Tmavý piškot:
- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce kakaa
- polohrubé mouky (tolik, aby s kakaem bylo dohromady 160 gramů)
- Krém:
- 500 g másla
- 7 lžic moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml mléka
- 2 lžíce polohrubé mouky (vrchovaté)
- 3 lžíce rumu
- balíček želé medvídků
- 150 g čokolády na vaření
- 30 g ztuženého tuku (na polití)
Postup Střecha
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme. Po lžících přidáváme olej. Potom lehce vmícháme vařečkou mouku a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem pomazaným sádlem.
Pečeme na 200°C asi 8 minut.
Stejně upečeme tmavý piškot.
Necháme vychladnout a rozkrojíme podélně každý piškot na tři stejné díly.
Krém: V mléce rozmícháme mouku a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé zašleháme máslo, cukry, rum a vyšleháme do pěny. Želé medvídky nakrájíme na malé kousky a zamícháme do krému.
Postupně na sebe spojíme krémem střídavě tmavý, světlý, tmavý, světlý a tmavý pruh, dáme na hodinku ztuhnout do lednice.
Po ztuhnutí rozkrojíme nožem z rohu do rohu.
Šestý pruh potřeme krémem a na polovinu postavíme kratší rovnou stranou první část střechy, delší kolmou stranu opět potřeme krémem a přiložíme druhou část střechy, pořádně přitiskneme a šikmé strany potřeme zbylým krémem a necháme opět ztuhnout.
Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni a střechu polijeme a necháme ztuhnout.