Kuře na pánvi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky kuřecích prsou
2 řapíky celeru
1 cibule
1 stroužek česneku
250 g žampionů
sůl
pepř
3 lžíce oleje
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce nakládaných cibulek
300 g zmrazeného hrášku
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Celer, cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme.

  2. Maso osmahneme na oleji, pak maso vyndáme a asi 5 minut osmahneme cibuli, česnek a celer, přidáme maso, hrášek, žampiony, 2 třetiny vývaru a cibulky. Pánev přiklopíme a necháme 5 minut provařit.

  3. Ve zbylém vývaru rozmícháme mouku, maso dáme stranou, omáčku zahustíme a pak maso opět vrátíme. Necháme chvíli ohřát a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!