Kuře na pánvi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky kuřecích prsou
- 2 řapíky celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 250 g žampionů
- sůl
- pepř
- 3 lžíce oleje
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce nakládaných cibulek
- 300 g zmrazeného hrášku
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Kuře na pánvi
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Celer, cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme.
Maso osmahneme na oleji, pak maso vyndáme a asi 5 minut osmahneme cibuli, česnek a celer, přidáme maso, hrášek, žampiony, 2 třetiny vývaru a cibulky. Pánev přiklopíme a necháme 5 minut provařit.
Ve zbylém vývaru rozmícháme mouku, maso dáme stranou, omáčku zahustíme a pak maso opět vrátíme. Necháme chvíli ohřát a podáváme.