Métská jarní pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

150 g Métského salámu
250 g tvarohu
12% smetana (množství dle potřeby)
1 svazek jarní cibulky (lze i červená, žlutá)
asi 1,5 PL pikantního kečupu dle chuti (já použila mírně pálivý)
pepř
pažitka
kousek světle zelené natě pórku – asi po 1 PL drobně nasekané, klidně i víc
sůl (velmi opatrně, salám je dost slaný)

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmačkáme métský salám, smícháme s tvarohem – já použila vidličku, lze i mixovat do hladka. Opatrně přiléváme smetanu ale jen do námi chtěné konzistence a současně pečlivě mícháme.

  2. Přidáme kečup, pepř, nadrobno nakrájenou nať pórku, pažitku, cibulku a pečlivě promícháme.

  3. Já už nesolila, kdo chce, přisolí. Necháme rozležet v chladnu asi hodinu, pak případně ještě dochutíme.

  4. Mažeme na čerstvý chléb či jiné pečivo a popíjíme citronový zelený čaj (samozřejmě nápoj volíme dle sebe). Chutná velmi dobře a až budou čerstvé ředkvičky, tak to bude mana nebeská.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!