Kuře na medu a chilli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička chilli pasty
- 2 dl kuřecího bujónu nebo vývaru
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce octa
- čtvrt hrnku cukru
- čtvrt hrnku sojové omáčky
- kukuřičný škrob na zahuštění
- asi 500 g kuřecího masa
Postup Kuře na medu a chilli
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme maso. Záleží na každém, jaké maso si zvolí. Můžou být křidýlka, stehýnka, ale já zvolila kuřecí prsa.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Plech vyložíme pečícím papírem. Maso obalíme ve strouhance a upečeme. Pečeme asi 20 minut na 200°C.
V kastrůlku mezitím rozpálíme pár lžic oleje a přidáme na jemno nakrájený česnek. Přidáme chilli pastu a krátce restujeme.
Zalijeme vývarem, přidáme med, cukr, ocet a sojovku a provaříme. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Provaříme a zalijeme omáčkou maso.
Podáváme s rýží.