Kuře na medu a chilli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 stroužky česneku
1 lžička chilli pasty
2 dl kuřecího bujónu nebo vývaru
2 lžíce medu
3 lžíce octa
čtvrt hrnku cukru
čtvrt hrnku sojové omáčky
kukuřičný škrob na zahuštění
asi 500 g kuřecího masa

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme maso. Záleží na každém, jaké maso si zvolí. Můžou být křidýlka, stehýnka, ale já zvolila kuřecí prsa.

  2. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Plech vyložíme pečícím papírem. Maso obalíme ve strouhance a upečeme. Pečeme asi 20 minut na 200°C.

  3. V kastrůlku mezitím rozpálíme pár lžic oleje a přidáme na jemno nakrájený česnek. Přidáme chilli pastu a krátce restujeme.

  4. Zalijeme vývarem, přidáme med, cukr, ocet a sojovku a provaříme. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody. Provaříme a zalijeme omáčkou maso.

  5. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!