Kefírová buchta s náplni

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
350 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do perníku
1 hrneček oleje (asi 200 ml)
1-2 lžíce kakaa
1 vejce
1/2 litru kefíru
Náplň:
1 smetana ke šlehání
1 tvaroh
1 pomazánkové máslo (můžou být i 2)
100 g moučkového cukru (podle chuti)
jahody kompot (já měla 2 plechovky)
Poleva:
3/4 litru šťávy z jahod (nebo vodu se šťávou)
2 sáčky pudinku (jahodový nebo vanilkový)
cukr (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme všechny sypké suroviny a pak přidáme kefír, olej a vejce. Dobře promícháme nebo můžeme trochu prošlehat ručním šlehačem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 25 minut.

  2. Mezitím ručním elektrickým šlehačem našleháme smetanu, pomazánkové máslo, tvaroh a cukr.

  3. Na vychladlý moučník natřeme tuto náplň a navrch narovnáme jahody. Pak uvaříme šťávu s pudinkem dohusta a necháme vše trochu prochladnout.

  4. Vlahý nalijeme na moučník a rozetřeme po korpusu. Necháme ho v chladu asi 2 hodiny a pak krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!