Ledový rýžový nákyp s pudinkem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- • 2 sáčky rýže
- • 1 l mléka
- • 2 lžíce cukru
- • 1 cukr vanilkový
- • 1 vanilkový pudink (krupicový)
- • Mléko dle potřeby
- • Cukr 2-3 lžíce
- • Ovoce
- • cca 0,5 cm plátek másla
Postup Ledový rýžový nákyp s pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Rýži vysypeme ze sáčku do hrnečku, odměříme její množství a připravíme si 2x tolik mléka.
Rýži několikrát propláchneme ve vodě, vsypeme do odměřeného mléka, osladíme a vaříme v kastrůlku cca 15-20 minut za častého míchání, aby se nám nepřipálila.
Když je rýže na skus měkká, přilijeme do ní rozmíchaný vanilkový krupicový pudink cca ve 2 dl mléka. Pokud nemáme pudink krupicový, použijeme pudink klasický.
Po nalití pudinku rýži stále mícháme. Směs, která rychle houstne, doléváme mlékem do požadované hustoty. Před koncem přidáme plátek másla a promícháme. Kaše by neměla téci, má mít hustou konzistenci.
Pekáček vymažeme máslem, nandáme polovinu rýže, poklademe kompotovaným nebo čerstvým ovocem a zakryjeme druhou polovinou rýže.
Necháme zchladnout a poté dáme do ledničky. Tento nákyp podáváme chlazený jako zákusek, nakrájený na řezy a ozdobený ovocem, případně politý šťávou z kompotu.