Ledový rýžový nákyp s pudinkem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

• 2 sáčky rýže
• 1 l mléka
• 2 lžíce cukru
• 1 cukr vanilkový
• 1 vanilkový pudink (krupicový)
• Mléko dle potřeby
• Cukr 2-3 lžíce
• Ovoce
• cca 0,5 cm plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vysypeme ze sáčku do hrnečku, odměříme její množství a připravíme si 2x tolik mléka.

  2. Rýži několikrát propláchneme ve vodě, vsypeme do odměřeného mléka, osladíme a vaříme v kastrůlku cca 15-20 minut za častého míchání, aby se nám nepřipálila.

  3. Když je rýže na skus měkká, přilijeme do ní rozmíchaný vanilkový krupicový pudink cca ve 2 dl mléka. Pokud nemáme pudink krupicový, použijeme pudink klasický.

  4. Po nalití pudinku rýži stále mícháme. Směs, která rychle houstne, doléváme mlékem do požadované hustoty. Před koncem přidáme plátek másla a promícháme. Kaše by neměla téci, má mít hustou konzistenci.

  5. Pekáček vymažeme máslem, nandáme polovinu rýže, poklademe kompotovaným nebo čerstvým ovocem a zakryjeme druhou polovinou rýže.

  6. Necháme zchladnout a poté dáme do ledničky. Tento nákyp podáváme chlazený jako zákusek, nakrájený na řezy a ozdobený ovocem, případně politý šťávou z kompotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!