Kuře babího léta

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

horní kuřecí stehna
olivový olej
cibule
mrkev
dýně Hokaido
kukuřičný škrob
červené víno
bobkový list
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
brambory

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme osolená kuřecí stehna z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Přeneseme do pekáče. Ve výpeku opečeme cibuli doměkka, přidáme mrkev a dýni hokaido na kostičky a asi ještě 5 minut opékáme.

  2. Zasypeme škrobem, přidáme bobkový list a bylinky, promícháme a zalijeme červeným vínem. Směs přivedeme k varu a přemístíme k masu. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme, podlijeme horkou vodou.

  3. Důkladně promícháme a dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 3/4 hodiny. Odkryjeme víko a pečeme dalších 10-15 minut, aby šťáva mírně zhoustla. Odstraníme bobkový list a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!