Kuře babího léta
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- horní kuřecí stehna
- olivový olej
- cibule
- mrkev
- dýně Hokaido
- kukuřičný škrob
- červené víno
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- sůl
- pepř
- brambory
Postup Kuře babího léta
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme osolená kuřecí stehna z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Přeneseme do pekáče. Ve výpeku opečeme cibuli doměkka, přidáme mrkev a dýni hokaido na kostičky a asi ještě 5 minut opékáme.
Zasypeme škrobem, přidáme bobkový list a bylinky, promícháme a zalijeme červeným vínem. Směs přivedeme k varu a přemístíme k masu. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme, podlijeme horkou vodou.
Důkladně promícháme a dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 3/4 hodiny. Odkryjeme víko a pečeme dalších 10-15 minut, aby šťáva mírně zhoustla. Odstraníme bobkový list a můžeme podávat.