Kukuřičné rizoto s mletým masem a s cuketou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 hrnek kukuřičných vloček instantních
- 2 hrnky vody (lze přidat bujónovou kostku)
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 lžíce oleje nebo sádla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 pórku
- 1 lžička kari koření
- 5 větviček tymiánu (lístky)
- 2 hrsti kudrnky/petrželové natě
- 1 velká cuketa
- 250 g balkánského sýru anebo sýru Feta
- 2 lžičky koření čubrica
- pepř
- sůl
Postup Kukuřičné rizoto s mletým masem a s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Vločky vaříme ve vodě s polovinou lístků tymiánu, rozpůleným stroužkem česneku a kari kořením dle návodu na obale (většinou cca 2 minuty a nechat dojít pár minut mimo plotnu). Po uvaření vyjmeme česnek, vhodíme první hrst kudrnky/petrželové natě, dle chuti osolíme a zamícháme.
Na oleji/sádle opečeme do změknutí na jemno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný stroužek česneku, přidáme maso a opečeme, opepříme a osolíme.
Přidáme pórek a zbytek tymiánu a necháme cca 1 minutu ještě opéct a na konec vhodíme druhou hrst kudrnky/petrželové natě a odstavíme. Vše smícháme - kukuřičné vločky s masovou směsí.
Cuketu nakrájenou na kolečka v pánvi od masa opečeme (dle potřeby přidáme olej), po vyjmutí posypeme čubricou a posypeme nakrájeným sýrem.
Rizoto dle chuti ještě dosolíme a opepříme. Podáváme zvlášť cuketu a k ní rizoto. Množství na cca 4-6 porcí.