Krůtí trikolora s pohankovou rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g krůtího masa z prsou
- 1 cibule
- olej
- 1 plechovka loupaných rajčat (v létě asi 4-5 čerstvých, oloupaných)
- 100 g čerstvého špenátu
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- bazalka
- Příloha:
- rýže a pohanka v libovolném poměru (já měla cca 2:1)
Postup Krůtí trikolora s pohankovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Rýži a pohanku propláchneme a dáme vařit do osolené vody asi na 15 minut.
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme orestovat na olej.
K zlátnoucí cibulce přihodíme na kostičky nakrájené maso, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme a opepříme a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
Ochutíme rozetřeným česnekem, bazalkou a úplně nakonec přidáme omytý špenát, který necháme jen krátce zavadnout. Podáváme s uvařenou pohankovou rýží.