Krůtí trikolora s pohankovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g krůtího masa z prsou
1 cibule
olej
1 plechovka loupaných rajčat (v létě asi 4-5 čerstvých, oloupaných)
100 g čerstvého špenátu
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř
bazalka
Příloha:
rýže a pohanka v libovolném poměru (já měla cca 2:1)

Postup přípravy receptu

  1. Rýži a pohanku propláchneme a dáme vařit do osolené vody asi na 15 minut.

  2. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme orestovat na olej.

  3. K zlátnoucí cibulce přihodíme na kostičky nakrájené maso, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme a opepříme a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.

  4. Ochutíme rozetřeným česnekem, bazalkou a úplně nakonec přidáme omytý špenát, který necháme jen krátce zavadnout. Podáváme s uvařenou pohankovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!