Krůtí stehno s cibulkou a bylinkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí stehna
- petržel
- rozmarýn
- bílá cibule
- extra panenský olivový olej Terra Olive
- sůl
- pepř
- dvoudílná zapékací mísa (já použil skleněnou, abych mohl koukat, jak se stehna pečou)
Postup Krůtí stehno s cibulkou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Petržel a jehličky rozmarýnu si opláchneme a nasekáme na jemno, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Omyjeme a osušíme si krůtí stehna, vezmeme hrst nasekaných bylinek a cibule (ne celou cibuli) a vmasírujeme pod kůži.
Trochu cibule a bylinek si dáme do připravené zapékací misky, položíme do ní také krůtí stehna, která lehce polijeme olivovým olejem. Pokud nám zbyly bylinky (i ty na prkénku), tak je vysypeme na stehna také.
Stehna v míse trochu protočíme, aby se v oleji otřely ze všech stran. Přikryjeme mísu druhým dílem a pečeme cca 3 hodiny na 190°C.