Krůtí stehno s cibulkou a bylinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
petržel
rozmarýn
bílá cibule
extra panenský olivový olej Terra Olive
sůl
pepř
dvoudílná zapékací mísa (já použil skleněnou, abych mohl koukat, jak se stehna pečou)

Postup přípravy receptu

  1. Petržel a jehličky rozmarýnu si opláchneme a nasekáme na jemno, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Omyjeme a osušíme si krůtí stehna, vezmeme hrst nasekaných bylinek a cibule (ne celou cibuli) a vmasírujeme pod kůži.

  2. Trochu cibule a bylinek si dáme do připravené zapékací misky, položíme do ní také krůtí stehna, která lehce polijeme olivovým olejem. Pokud nám zbyly bylinky (i ty na prkénku), tak je vysypeme na stehna také.

  3. Stehna v míse trochu protočíme, aby se v oleji otřely ze všech stran. Přikryjeme mísu druhým dílem a pečeme cca 3 hodiny na 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!